22 Ocak 2017 Pazar

Don't Starve Büyü Hakkında Herşey

Don't Starve Büyü Hakkında Herşey 

Don't Starve Büyü Sekmesi | Yararlılar | Gerekenler





Başlık biraz iddaalı oldu evet. Bu yazımda büyü hakkında herşey olmasa da tüm bildiklerimi size aktaracağım.




Öncelikle büyü işlerine girmeniz için gereken iki makine var. Biri Prestihatitator(doğru yazmaya çalışırken kör oldum). Diğeri ise Shadow Manipulator. Büyü işlerinde bize çok lazım olacak eşyalar ise Nighmare Fuel, Living Log ve Gem'ler. Zaten asıl zor olanı da bu eşyaları elde etmek.

Nightmare Fuel mezarlardan çıkabilir, akıl sağlığınız düştüğünde size saldıran yaratıklardan düşebilir. Aynı şekilde akıl sağlığı azken tavşanlardan düşebilir (Tavşanlar siyah olduklarında) Birkaç yerden daha elde edebilirsiniz ancak şuan hatırlayamıyorum.

Living Log, Tree Guard' lardan düşüyor.

Gemler ise mezarlardan yada aynı renkli hound'lardan çıkabiliyor.
Prestihatitator
4x Rabbit - 4x Boards - 1x Top Hat
Shadow Manipulator
3x Living Log - 1x Purple Gem - 7x Nightmare Fuel

İlk olarak Prestihatitator' ı yapmanız gerekiyor (Tavşanlar canlı olmalı). Başlangıç için Prestihatitator (kim buldu lan bu kelimeyi) yeterli. Ancak bu makine ile yapabilecekleriniz sınırlı.

Prestihatitator ile yapabilecekleriniz : Meat Effigy, Pan Flute, One-man Band, Night Light, Life Giving Amulet, Chilled Amulet, Ice Staff, Shadow Manipulator.

Hepsini tek tek açıklamak uzun süreceğinden sizin için en çok iş yapanları listeleyelim.

1 - Meat Effigy 

Meat Effigy
4x Boards - 4x Cooked Meat - 4x Beard Hair

30 canınızdan feragat ederek bu tasarım harikası heykeli dikebilirsiniz. Bu sayede öldüğünüzde bu heykelden tekrar canlanacaksınız ve fedakarlık yaptığınız canınız size geri dönecek. Özellikle Together oyunlarınızda bir kişinin Wilson alması sizin için büyük avantaj sağlar. Zira Beard Hair bulmak oldukça zor. Bu arada şu dipnotu belirtmekte fayda var. Verdiğiniz 30 sağlık puanı maksimum canınızdan gidiyor. Yani maksimum canınız 180 ise 150 kalıyor. Bunu Booster Shot ile tekrar yükseltebilirsiniz.







2 - Pan Flute

Pan Flute
5x Cut Reeds - 1x Mandrake - 1x Rope
    Pan Flute' ü Glommer'ın  heykelinin altında da bulma şansınız oldukça yüksek. Kullandığınızda yakınınızdaki herkesi uyutuyor. Giant' lar ile dövüşürken veya kurt sürülerinden kaçarken hayatınızı kurtarabilecek veya size hamle yapma şansı verecek nadir eşyalardan. Bu nedenle kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim (10 kez kullanabiliyorsunuz). Ancak Mandrake bulmak biraz yorucu. Yine de bulursanız bu fırsatı kaçırmayın. 










3 - Life Giving Amulet

3x Gold Nugget - 2x Nightmare Fuel - 1x Red Gem
 Bu eşyayı ise mezarlardan çıkarma şansınız var. Ancak düşük bir ihtimal ve önemli bir eşya. Bunu taktığınız sürece eğer ölürseniz sonraki gün tekrar doğuyorsunuz ve çevrenizdeki herkes derin uykuya dalıyor. Bu sayede olay yerinden koşarak uzaklaşabilirsiniz. Bu eşyanın bir diğer özelliği ise eksik canınızı doldurması. Giyildiği sürece her 30 saniye de akıl sağlığınızdan 5 harcayarak, canınızı 5 dolduruyor. Bu durum eşyanın kullanım oranını azaltıyor. O yüzden dikkatli kullanılması lazım. Doğru zamanlarda giydiğinize emin olun. 







4 - Chilled Amulet

Chilled Amulet
3x Gold Nugget - 1x Blue Gem
Bu eşya yaz günlerinde oldukça işe yarar bir eşya. Ayrıca savaşlarda da iş yapıyor. Giydiğiniz sürece sıcaklığı düşürüyor. Ayrıca size atak yapan herkesi yavaşlatıyor. Atak yapan kişi hemen ardından bir atak daha yaparsa donuyor. Eşyanın kullanım süresi 6 dakika. (Çıkartınca süre azalmıyor tabi ki) Ayrıca 33 atak. (Aldığınız her atakta 3.3 azalıyor.) 











5 - Ice Staff

Ice Staff
1x Spear - 1x Blue Gem
Benim en sevdiğim eşyalardan biri Ice Staff. Maliyeti oldukça az. Buna rağmen yaptığı iş ise oldukça fazla. Savaşlarda çevrenizdekileri bu sopa ile dondurabilirsiniz (En fazla 4 vuruşta donacaklardır). Ayrıca menzilli olması kaçarken atak yapmanızı veya sizden kaçanları yakalamanızı sağlıyor. Dezavantajları ise bazı yaratıkların buna karşı bağışıklı olması ve kullanım süresinin biraz az olması. (Her vuruşta 5 azalıyor. Yani 20 kere kullanabiliyorsunuz)

Dipnot : Ice Staff tuzağı, bu sopayı blue hound'ların ortasında bulma ihtimaliniz bulunuyor. Ancak bu bir tuzak. Yerden aldığınız anda hound'lar uyanıyor ve size saldırıyor. Ayrıca akıl sağlınığız 33 düşüyor. Tuzağa yakalanmamanız için hound'ları tek tek kesmeniz ve daha sonra sopayı almanızı tavsiye ediyorum. Tabi hiç almamakta farklı bir tercih. 



6 - Shadow Manipulator 

Shadow Manipulator
     
 Yukarıda bahsettiğim diğer makineyi Prestihatitator (lanet olsun sebebi neydi ki) olmadan yapamıyorsunuz. Shadow Manipulator'ı kurduğunuzda, büyü sekmesinde ki kalan eşyaları da yapabiliyorsunuz. Bunlar; Dark Sword, Night Armor, Bat Bat, Belt of Hunger, Nightmare Amulet, Fire Staff, Telelocator Staff ve Telelocator Focus. 










Shadow Manipulator ile yapabileceğiniz eşyalar arasında çok önemli olanları var. Örneğin Telecator Focus sayesinde, iki yer arasında ışınlanabiliyorsunuz. Ancak bu yazı oldukça uzun oldu. Bir sonraki yazı da bu eşyalardan bahsedeceğim. Yazıyı yazar yazmaz buraya bağlantısı bırakırım. Haydi eyvallah ! 


A dark and powerful energy radiates from it.
-Willow

4 yorum:

  1. çok bilgilendirici oldu.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler diğer yazınızı bekliyorum merakla

    YanıtlaSil
  3. Devamını beklıyoruz rehberlerin ben ve diğer 7 arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. Living log elde etmenin bir diğer yolu da Totally Normal Tree'dir. Bu bahsettiğim yüzü olan uzun, yapraksız bir ağaç. Keşfettiğinizde haritada görünür. Maxwell'in Makinesi gibi sık ormanlarda etrafı evil flower'larla çevrili bir şekilde bulabilirsiniz. Bu ağacı normal ağaçlar gibi kestiğinizde size Living Log verir (sayısı yanlış hatırlamıyorsam 3 civarıydı) ve oyuncuya zarar vermez.

    YanıtlaSil